Новини

Олег Скрипка став спеціальним гостем Українського благодійного балу у Відні

20 Лютого 2019

“Черемшина” у виконанні Олега Скрипки разом із віденським джаз-гуртом, вишиті сукні дебютанток – цього року українські елементи особливо насичено переплелися із австрійською класикою.

Український бал встиг стати цікавим місцем зустрічі для багатьох іноземців. Особливо приємно, що бальною традицією можуть насолоджуватися і українці. Вже не перший рік спеціально на Український бал приїжджають чимало українців з Чехії, Словаччини, Угорщини, Швеції та навіть з Канади і Америки. Також бал має на меті стати містком культурної дипломатії між Україною та Австрією, і таким чином популяризувати українську культуру серед австрійців та іноземців.

За правилами віденських балів вечір відкривають дебютанти (пари хлопців та дівчат) полонезом та віденським вальсом. На Українському балу 14 пар різних національностей, четверо з яких приїхали з України, танцювали віденський вальс під романтичні мелодії “Як тебе не любити, Києве мій”.

Джазовий та грайливий настрій гостям забезпечив гурт “Vienna Jazz Melange”. Справжнім хайлайтом вечора став виступ Олега Скрипки з композицією “Черемшина” у супроводі гурту.

– Дійство відбувається у пишному палаці Ауерсперг, у самісінькому центрі ВІдня. Саме там колись грали Моцарт і Гайдн! На цьому заході збирається й українська діаспора, й австрійці приходять залюбки. “Черемшині” усі підспівували, підтанцьовували, загалом приймали дуже тепло! – коментує виконавець. – Такі зустрічі є надзвичайно важливими, адже вони об’єднують українців на високому, шляхетному рівні. Приємно, що наступного ж дня ми зробили невеличкий квартирник. Плануємо влітку наступного року приїхати вже з великою програмою!

“Допомагай, танцюючи” – таким є неофіційний слоган балу. Всі зібрані кошти під час благодійної лотереї підуть на потреби двох дитячих будинків в Україні. За попередніми підрахунками, на цьогорічному балу вдалося зібрати понад 5000 євро.