Новини

“Золота Жар-птиця”-2019: оголошено переможців національної музичної премії

19 Квітня 2019

Неймовірно видовищне світлове шоу, сміливі постановки, найкращі виконавці сучасної музичної сцени нашої країни! Легендарна премія України “Золота Жар-птиця” оголосила імена цьогорічних переможців.

Самій церемонії та вражаючому гала-концерту передувала зіркова доріжка, якою пройшлося більше сотні українських селебрітіз. Її ведучими стали обличчя телеканалів М1 та М2 Маша Виноградова, Андрій Чорновол, Таня Лі та Денис Христов.

Премію “Золота Жар-птиця”-2019 було вручено в 11 номінаціях, при цьому визначення переможців проходило у два етапи. Номінантами на нагороду у кожній категорії стали по 5 артистів, чиї кліпи отримали найвищі рейтинги в ефірі телеканалу М2 за період з 1 березня 2018 по 1 березня 2019 року. Далі список номінантів потрапив до експертного журі, яке шляхом індивідуального голосування і визначило переможців. Тож, 18 квітня було оголошено такі результати музичної премії:

СПІВАЧКА РОКУ: Злата Огнєвiч

СПІВАК РОКУ: Сергiй Бабкiн

ПОП-ГУРТ: KAZKA

РОК-ГУРТ: Беz Обмежень

ХІТ РОКУ (ПІСНЯ РОКУ): KAZKA – Плакала

КЛІП РОКУ: Воплі Відоплясова – Кобіта

БАЛАДА РОКУ: THE HARDKISS – Мелодія

ПРОРИВ РОКУ: DILEMMA

НАРОДНИЙ ХІТ: Потап & Олег Винник – Найкращий день (OST “Скажене Весілля”)

ДЕНС ХІТ (ТАНЦЮВАЛЬНИЙ ХІТ): Злата Огнєвіч – Долоні

ІНДІ: KADNAY

Акцент кожного із номерів гала-концерту, режисером якого стала Катя Царик, було зроблено на світлі, декораціях і спецефектах. “Беz Обмежень” огорнули в атмосферу вечірнього зоряного неба. Співачки Alyosha та Jamala у своїх номерах вражали щирістю та тендітною жіночністю. Гурт “KAZKA” виконав чи не найліричніший трек з альбому “KARMA” “Сама”. Олег Скрипка та гурт “Воплі Відоплясова” перенесли на сцену кадри з кліпу “Кобіта”. Розривний та сміливий біт від дебютантки сцени “Золотої Жар-птиці” Alyona Alyona прокачав увесь глядацький зал. Мужній та стильний David Axelrod презентував трек “Бейба” у компанії двадцяти найкращих танцівників України. На танцювальних постановках також зробили акценти у своїх виступах тендітна Злата Огнєвіч та запальна Андріана. Романтичний Олександр Пономарьов представив публіці відверту та сильну пісню “Як жити без тебе”. Номер від “THE HARDKISS” став справжньою сповіддю та вираженням найглибших почуттів. Виступи TARABAROVA та Pianoбоя не могли не запам’ятатися своїми яскравими кольорами та світлим настроєм. Сергій Бабкін перетворився на справжнього підкорювача законів фізики та довів, що сила кохання є найпотужнішою.

Організатори премії задіяли обладнання, новітнє для вітчизняного ринку: поєднання відео, світла і лазерів. Саму сцену було перетворено на величезний відеоекран. У великому залі Національного палацу мистецтв “Україна” були присутні усі 3700 глядачів!

Микола Баграєв, президент компанії “Таврійські Ігри”, голова наглядової ради “ТАВР-Медіа”, співзасновник телеканалів М1 та М2: “Премія “Золота Жар-птиця” не лише сприяє розвитку сучасної української музики, а ще й стимулює створення нового українського музичного продукту. На сьогоднішній день – це найпрозоріша премія, де зрозуміло, хто і як голосує. Усі анкети експертів оприлюднюються і по завершенні церемонії стають доступними усім бажаючим. Важливо, що “Золота Жар-птиця” має свій медіамайданчик – канал української музики М2. Це дозволяє нам не просто заміряти рейтинги виконавців та нагороджувати найкращих, це дозволяє нам надавати телеефір багатьом новим артистам та поповнювати ефір найновішими українськими відеокліпами”.

Фото: Андрій Петров