Новини

Учасник “Голосу країни-9” Девід Аксельрод поділився історією зміни прізвища

18 Березня 2019

На завершення конкурсного випробування на імпровізований ринг вийшли учасники команди Тіни Кароль – Девід Аксельрод та Яна Клавіня. Виконавці чуттєво заспівали баладу Святослава Вакарчука “Така, як ти” у несподіваному роковому інструментальному супроводі. Коли ж дійшла черга до коментування виступу членами журі, Потап, зіславшись на те, що подібне незручне питання, крім нього, ніхто не поставить, запитав у Девіда щодо зміни його імені:

– Я ж вас знав під іншим ім’ям… Був Володимир Ткаченко, став Девід Аксельрод. Чому?

– Це дуже складна для мене історія, – щиро відповів Аксельрод. – Я взяв справжнє прізвище свого дідуся. Свого часу, коли були переслідування та гоніння єврейського народу, він змінив його на Кисленко. Майже три роки тому він загубився, у нього була хвороба Паркінсона… Його не знайшли… Щоб вшанувати його, я й пішов на такі зміни. Тому що він був мені більше, ніж батько…

– Хіба ми будемо любити Девіда менше за Володимира? – звернувся до глядачів Потап – і зал у відповідь вибухнув аплодисментами.

До наступного етапу – нокаутів – за рішенням наставниці Тіни Кароль пройшов Девід Аксельрод. Тож чи вдасться співаку потрапити до прямих ефірів, стане відомо вже незабаром.