Новини

Олег Скрипка їде в тур Україною з великим оркестром

4 Березня 2019

Виконавець наголошує: лише за 2 роки спільної роботи з колективом вони прекрасно зігралися разом. Результатом стали дві концертні програми, які й побачать міста України.

– Нашу першу програму з НАОНІ присвячено саме українській пісні. У ній лунатимуть сучасні твори, власне, мої пісні, у розкішній обробці оркестру, українські романси та народні пісні, – коментує Олег Скрипка. – Упродовж концертів відбудеться щире спілкування на загальні теми, а також я розповідатиму про місце української пісні у світовій музичній історії. Наприклад, такий факт, що найвідоміша джазова композиція у світі “Summertime” має українське походження! Чи про те, що авторство перекладеної на багато мов світу “Очи чёрные” належить одному видатному українцю.

Варто зазначити, що це перший оркестровий тур артиста. На його думку, у такий спосіб публіка “Воплів Відоплясова”, що хотіла би слухати добре знайомі та улюблені пісні у комфорті та оригінальних обробках, прекрасно поєднається у глядацькій залі з публікою НАОНІ. До речі, легендарний оркестр цього року святкуватиме 50-річний ювілей своєї діяльності.

– Безумовно, це не просто – щодня змінювати міста, переїжджати та давати концерти, але таким чином ти відшліфовуєш програму і майстерність. Тур – це деякою мірою перевірка на міцність, яка виводить тебе самого і весь колектив на новий рівень, – ділиться Олег Скрипка.

Вже відомо, що тур триватиме впродовж усього року. Зимою Олег Скрипка та НАОНІ познайомлять широкий український загал із програмою “Щедрик”, яку на Різдво, 7 січня, було представлено у київському Палаці “Україна”.