Новини

Гурт DILEMMA зійшов з розуму та потрапив до лікарні

6 Вересня 2019

— Мій тато завжди мріяв, щоб я стала лікарем. Ось і здійснилась його мрія! — жартівливо коментує нову роботу гурту його солістка Ніка Маніка. Сингл “Шаленій” — не просто нове звучання сучасної української музики, а й саунд, який виводить її на європейський рівень! З моменту виходу альбому, пісня не залишає гарячі ротації не тільки українських радіостанцій, а й діджей-сетів по всій Європі. І нарешті яскравий хіт дочекався своєї відеоекранізації!

— Ми готувалися дуже довго. То не могли визначитися з ідеєю. Не хотілося банальності і передбачуваності. Пробували працювати з десятками режисерів, і майже у кожного сценарій починався зі сцени, в якій я прокидаюся в ліжку поряд із Джеєм і безжально йду від нього. Або він прокидається вже один. У якийсь момент ми вирішили призупинити весь цей процес і поїхали відпочивати, — розповідає Ніка.

Але рішення, як це часто буває, знайшлося там, де на нього найменше шукали. Фронтмен гурту Джей Бардаченко так згадує цей момент:

— Зараз усе складніше стає знайти ідею, яка тебе по-справжньому зачепить. Ми знайшли багато режисерів і сценаристів, але весь час щось було не так. Те лейбл не стверджував, то ми спалахували, то знову перегорали. І раптом, моя дівчина Катя в черговий раз нагадала мені про ідею, яка виникла у неї, як тільки я вперше поставив їй пісню. Вона сказала, що було б круто зняти божевілля, в гамівних сорочках, в психлікарні, але красиво, не страшно. Знаєте, як кажуть? Перша ідея — найвірніша. Так ось це той самий випадок!

В результаті, за допомогою режисера Олега Пилипенка і продакшн-студії Best Friends хлопцям вдалося втілити свій незвичайний задум. Сюжет пісні — про те, як хлопець божеволіє по дівчині в полоні нездійсненних надій, перенісся в кліп і втілився у вигляді прямої, але несподіваної метафори.

Зйомки проходили в реальній старій київській лікарні, а ролі лікарів і пацієнта виконали самі учасники гурту. Кліп було знято всього за 12 годин, третину з яких Джей пролежав на ліжку без матрацу.

Сингл “Шаленій” — частина однойменного альбома гурту, який вийшов на лейблі Kontramarka півроку тому. Вже зараз альбом претендує на звання одного з найкращих танцювальних релізів 2019 року.